• Wij zoeken scheidsrechters!

  1 apr 2023
 • Beste lezer,

  Zoals bij elke sport zijn er ook bij korfbal scheidsrechters nodig om de wedstrijd te leiden. We hebben bij MIA een vaste groep met scheidsrechters die voor ons extern fluiten en wedstrijden fluiten op wedstrijdkorfbalniveau. Echter is het zo dat we deze groep graag zouden uitbreiden. Hoe meer scheidsrechters we als vereniging hebben, hoe meer ruimte er is voor onze competitieteams om op een hoger niveau te kunnen spelen.

  Daarom zoeken we jou! Ben of ken jij iemand die het fluiten van een korfbalwedstrijd leuk vind en dit vaker zou willen doen (op een hoger niveau)? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten! (stc@ckvmia.nl)

  Lijkt het je leuk om bondsscheidsrechter te worden maar heb je de papieren nog niet? Geen enkel probleem, dat kunnen we regelen! Er zijn binnen MIA voldoende oefen- en begeleidingsmogelijkheden met hulp van ervaren scheidsrechters. Heb je voldoende geoefend, dan kun jij je aanmelden voor de opleiding. Deze bestaat uit: twee of drie wedstrijden extern oefenen met begeleider (mag ook beoordelaar van ons zijn) en twee wedstrijden examen met examinator aangewezen door de bond. (Een van de examenwedstrijden dient een seniorenwedstrijd te zijn.) Meer informatie vind je hier: https://www.knkv.nl/opleidingen/knkv-scheidsrechter-2/

  Belangrijk om te weten is dat je als bondsscheidsrechter zowel wedstrijden bij MIA kan fluiten, als buiten de deur en je kan zelf de wedstrijden kiezen waar je je voor in wil schrijven. De keuze ligt dus helemaal bij jou, maar voor ons is elke wedstrijd die je fluit al mooi meegenomen. Dit kunnen zowel jeugd als seniorenwedstrijden zijn.

  Enthousiast om bondsscheidsrechter bij MIA te zijn? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten: stc@ckvmia.nl