• Korfbalvereniging MIA is met bijna 400 leden één van de grootste korfbalverenigingen van de regio. De aantrekkingskracht van de club is groot door de goede prestaties van senioren- en jeugdteams, de gezellige sfeer en de vele activiteiten. Hierbij een impressie van 70 jaar ckv (christelijke korfbalvereniging) MIA. 

  MIA, afkorting van Mulo In Actie, korfbalde vanaf 1946 op gravel- en grasvelden aan de Leusderweg. Op deze foto uit 1968 speelt MIA 1 een kampioenswedstrijd tegen Thor uit Harmelen. Vereniging

  Begin jaren 70 verhuisde MIA naar de Liendertsedreef. Kenmerkend voor die periode was de grote betrokkenheid van leden, zelfs hele families, die het ene feest na het andere organiseerden, zoals rommelmarkten, klaverjasavonden en sinterklaasavonden. Omdat de NS het spoor wilde uitbreiden, verhuisde MIA in 1994 naar de huidige locatie aan de Schothorsterlaan. MIA nam de gloednieuwe accommodatie en velden over van KV Amersfoort. Het moderne kunstgrasveld was aangelegd  voor drie vakken, maar korfbal werd inmiddels met twee vakken gespeeld. Het derde vak werd ‘omgebouwd’ tot twee tennisvelden en zo ontstond de tennisafdeling van MIA. De jaren erna groeide de club explosief en werd de organisatie van MIA steeds professioneler. MIAnezen kamperen graag met elkaar. Al vanaf de jaren 60 is ‘het kamp’ één van de hoogtepunten van het jaar. De jongsten kamperen op de eigen velden, de grotere jeugd de laatste jaren aan het Erkemederstrand en de nog wat oudere spelers (Midweek) in Etten-Leur. 

  Vereniging 1

  Onder het motto ‘Samen hogerop’ investeert MIA veel in het verbeteren van de prestaties van jeugd- en seniorenteams. Met resultaat, want sinds 2015 speelt het eerste Seniorenteam landelijk in de eerste klasse. Op de foto de ontlading na de beslissingswedstrijd in Veenendaal, toegejuicht door honderden meegereisde supporters. (foto: Gertrude de Vries)

  Vereniging 2

  Sinds de oprichting van MIA in 1946 zijn vele jubilea gepasseerd en gevierd, zoals het 40-jarig bestaan in 1986. De 70e verjaardag, in 2016, vierde MIA op veel verschillende manieren. Zo vormden spelers, familieleden en supporters met elkaar de letters MIA, tijdens de jaarlijkse slotdag, inclusief familietoernooi en schutterscompetitie. 

  De prestaties van MIA, bij jong en oud, worden met het jaar beter. Dat MIA ‘samen hogerop’ wil, heeft een groeiende aantrekkingskracht op korfballers, ook van buiten Amersfoort.

   

   

  Op dit moment (voorjaar 2023) zijn wij bezig met een nieuwe luchthal. Bekijk hier de presentatie die op vrijdag 2 februari jl. is gehouden.