• Valse start MIA B1

  11 sep 2023
 • Afgelopen week werd door diverse media melding gemaakt van een Omega Blokkade en een daaruit voortvloeiende luchtstroom met extreem hoge temperaturen in Nederland. Dat hebben onze kinderen vandaag ervaren. Zij speelden in de Nijkerkse bakoven hun eerste competitiewedstrijd tegen Sparta Nijkerk B1. Vooraf heb ik twee oefenwedstrijden gezien waarbij met name na de tweede wedstrijd uit tegen SKF B1 met een positieve mood het seizoen werd gestart.

  De wedstrijd welke om 12.45 uur startte, leidde al vrij snel tot lichamelijke klachten bij één van de speelsters van Sparta. Later in de wedstrijd ook nog een andere speelster van Sparta. Ik durf te stellen dat niemand dit wenst en vraag mij hier openlijk hardop richting de overkoepelende Bond af waar de grens ligt. Tot welke temperatuur is het spelen van een korfbalwedstrijd met op (temperatuur) reflecterend gras verantwoord? Bovendien, als ik slechtdenkend ben, zou een thuisspelende ploeg hier volop uit aanwezige spelers kunnen wisselen en aldus een voordeel realiseren. (NB: Sparta Nijkerk deed is dit overigens niet).

  Mia startte de wedstrijd eigenlijk waar het vorige week ook mee eindigde. Veel beweging en het goed rond laten gaan van de bal. Afspraken werden goed nagekomen. Verdedigend is het goed georganiseerd en wij scoren door naar 3-0. Na een tegengoal is de ruststand 4-1 in ons voordeel. Ogenschijnlijk een prima ruststand met in ogenschouw een tegenstander welke niet echt druk op de bal geeft en een overwicht aan kansen aan onze zijde. Gedurende de tweede helft verandert het wedstrijdbeeld. Binnen een minuut scoort Sparta 4-2. Daarop geven wij nog reactie: 5-2 voor MIA. Niets aan de hand en voortborduren op de eerste helft. Zo simpel blijkt het dan toch niet te zijn. MIA weet haar aanvallen niet meer op te bouwen, looplijnen en afspraken worden niet uitgevoerd, scoort niet meer. Het lijkt op een blokkade. Sparta komt mede door vecht- en werklust (beide op positieve wijze) langszij en voorbij. 5-6 achter. Jelmer en Babet weten met een aantal wissels het tij dan nog te keren tot 6-6. Echter na een afstandsschot komt Sparta op 7-6. Het Omega uurwerk van de scheidsrechter geeft aan dat het tijd is en hebben wij géén antwoord meer.

  Niet zomaar een nederlaag. Onze B1 kan naar mijn inschatting beter dan wij vandaag na rust hebben laten zien. Ik neem aan dat hier de komende periode door Jelmer en Babet verder aan gewerkt wordt. Als dat het geval is gaan wij evengoed nog mooie wedstrijden tegemoet. Ik blijf positief gestemd.

  Vandaag waren ouders goed aanwezig. Mark volgende keer wel op tijd komen. Wout gaat niet wachten op jouw komst tot hij scoort. Volgende week tegen Woudenberg. Massale support welkom. Nadere berichtgeving volgt.