• Promotie van MIA 1 naar de Overgangsklasse is een feit!

 • Het team onder leiding van Ale Meijer zet dit jaar een unieke prestatie neer, die een eerste team van onze club nog niet eerder heeft bewerkstelligd. In de eerste klasse veld komt MIA 1 al een aantal jaren uit, maar er werd nog nooit zo’n hoge klassering gerealiseerd. En dat is niet het enige mooie. Want door de komst van een Ereklasse op het veld, wordt een aangepaste promotie-/degradatie regeling toegepast. Die houdt in dat de nummers 5 t/m 8 in de eerste klasse blijven. En de nummers 2, 3 en 4 promoveren naar de Overgangsklasse.
  En dat laatste is dus nu al zeker gesteld: Promotie naar de Overgangsklasse! HULDE! De lang gekoesterde wens om te promoveren naar deze klasse is dus nu al een feit.

  Kans op hoofdklasse?
  Maar er is nog meer mogelijk. Want de kampioen plus de beste twee nummers 2 van de 1e klassen (er zijn er zes) promoveren naar de Hoofdklasse. Daarin voert MIA nu het klassement aan met 18 punten uit 10 wedstrijden. Runners up zijn ZKC ’19, Juventa en Maasluis, die alle 14 punten hebben. Ook qua doelsaldo (tweede criterium als ploegen op gelijk aantal wedstrijdpunten eindigen) staat MIA er goed voor (+45), terwijl de andere drie ploegen respectievelijk een saldo hebben van 43, 15 en 4 

  Nog een lange, uitdagende weg te gaan
  Maar zover is het nog niet, want er staan nog 4 wedstrijden op het programma. Daarbij is voor promotie die van a.s. zaterdag wel erg belangrijk. Even de stand van zaken na jl. zaterdag met 10 wedstrijden gespeeld:

  1. Synergo 1          20 punten          192 - 130
  2. Ckv MIA 1          18 punten          187 - 142
  3. ZKV 1                15 punten          197 - 149
  4. Exakwa 1             8 punten          148 - 165

  ZKV uit Zaandam komt 20 mei op bezoek en staat drie punten achterop MIA. De uitwedstrijd werd met 15-19 door ons vlaggenschip gewonnen. We zetten even een aantal scenario’s na zaterdag op een rij.

  -          MIA Wint

  Wordt ZKV opnieuw aan de zegekar gebonden, dan staat MIA erg sterk op de tweede plaats, met dan 20 punten, terwijl ZKV op 15 blijft steken. Eén puntje uit de daarop volgende drie wedstrijden is dan al voldoende om tweede te worden in de poule!  

  -          MIA speelt gelijk

  Mocht MIA a.s. zaterdag gelijkspelen, dan blijft het verschil 3 punten, en dan moet MIA nog 3 punten halen, omdat bij gelijke stand het onderlinge resultaat in het voordeel van MIA is.

  -          MIA verliest

  In het slechtste geval blijft MIA bij verlies van ZKV nog steeds 1 punt voor staan.
  Aanstaande zaterdag is dus erg belangrijk voor ons eerste team. Omdat slechts de beste twee ploegen die op de tweede plaats in de poule eindigen, naar de hoofdklasse promoveren, blijven ook de uitwedstrijden tegen Swift Amsterdam en Nova cruciaal. Als daar minimaal drie punten behaald worden dan hebben we een heel grote kans om nog een stapje hoger te zetten, volgend veldseizoen.

  Alles is dus nog mogelijk. Overgangsklasse zit in de pocket. En vergeet niet dat we nog tegen Synergo spelen, op de laatste speeldag. Zelfs een kampioenschap is dan nog mogelijk, zegt de onverbeterlijke optimist in mij.

  Kortom: De selectie gaat er zaterdag tegen ZKV alles aan doen om een resultaat te behalen!! Kom dus allemaal kijken, neem je MIA-sjaal en je toeter mee, doe een oranje shirt aan en laten we MIA 1 naar de overwinning schreeuwen.