• Planning KNKV speelzaterdagen seizoen '23-'24

 • De KNKV heeft voor het seizoen '23-'24 de competitieplanning vastgesteld. Hieronder kun je zien wanneer de wedstrijden ingepland zullen gaan worden en wanneer je (kind) wordt verwacht aanwezig te zijn. Meestal wordt ongeveer 2 weken voordat de 1e helft veld, de zaal- en 2e helft veldcompetitie begint, het programma definitief gepubliceerd. Vanaf dat moment is ook het meest actuele programma beschikbaar via de KNKV-wedstrijdapp. Ook als niet-speler kun je in de rol van toeschouwer toegang krijgen tot de app en op die manier altijd over de meest actuele informatie beschikken.

  Planning competitie 2023-2024
  Zaterdag 12 augustus '23 zal de senioren selectie weer starten met trainen. Vanaf maandag 14 augustus '23 zullen de jeugdselectieteams weer gaan trainen en een week later ook de andere teams (eventuele afwijkingen hoor je van je trainer(s) / aanvoerder). Op zaterdag 26-8 en zaterdag 2-9 zullen er weel veel oefenwedstrijden worden ingepland en 26-8 zal er weer een startdag zijn. Houd deze data dus alvast vrij in je agenda! Aansluitend zullen we 6 of 7 weken achter elkaar de veldcompetitie spelen conform dit schema:

  1e_helft_veld_2324.jpg

  Na de herfstvakantie zullen we, in tegenstelling tot afgelopen seizoenen, wat sneller starten met de zaalcompetitie. De bond plant eerst alle wedstrijdkorfbal-wedstrijden in. Vervolgens gaat de bond de rest van tijd opvullen met de wedstrijden van het breedtekorfbal. Voor grote verenigingen (zoals MIA), is het niet altijd mogelijk om alle wedstrijden op de aangegeven speelrondes ingepland te krijgen. Alle wedstrijden moeten achter elkaar ingepland worden (op het veld zijn er meer wedstrijden tegelijkertijd mogelijk) en veel verenigingen zijn afhankelijk van het feit of er überhaupt een zaal ingehuurd kan worden. Vandaar de term 'uitwijk': op deze dag mogen eventueel de breedtekorfbalwedstrijden ingepland worden, die op andere dagen niet ingepland kunnen worden. De inhaalweekenden worden vrij gehouden om te gebruiken als wedstrijdenzaterdagen (deels) uitvallen vanwege weersomstandigheden (code oranje/rood) of andere calamiteiten.

  zaal_2324.jpg

  2e helft veld competitie
  En ook volgend jaar hebben de poules met 7 ploegen een weekend extra nodig om alle wedstrijden gespeeld te krijgen. Verder is de meivakantie en het Pinksterweekend zo veel mogelijk vrij gepland, maar wordt er met Hemelvaart wel gespeeld. Dit wijkt niet af van andere jaren, maar rondom deze periode zijn er het afgelopen seizoen wel de nodige afzeggingen geweest. Dus hierbij het verzoek om met het inplannen van vakanties en andere activiteiten, rekening te houden met het speelschema.
  2e_helft_veld_2324.jpg