• MIA zet stap richting de Hoofdklasse

4 jun 2023
  • Het eerste team van korfbalvereniging MIA heeft afgelopen zaterdag een belangrijke stap gezet naar promotie richting de Hoofdklasse. MIA, de huidige nummer twee uit het klassement, mocht afreizen naar het momenteel laag geklasseerde Swift uit Amsterdam. Waar de thuiswedstrijd nog met veel moeite over de streep werd getrokken, ging het MIA in Amsterdam beter af en won het met overtuiging van Swift. Hierdoor is MIA nog volop in de race voor promotie naar de Hoofdklasse.

MIA startte in het warme Amsterdam erg scherp en kwam binnen tien minuten al op een 0-5 voorsprong. Pas na twaalf minuten lukte het Swift om de eerste treffer voor de thuisploeg op het scorebord te zetten. Vanaf dat moment ging het bij Swift ook beter lopen en leek het vooral dat MIA wat moeite kreeg om de scoringsdrift van de eerste tien minuten een vervolg te geven. Swift kwam steeds dichterbij en met nog vijf minuten in de eerste helft stond het dan toch 4-6. De bezoekers konden zich net op tijd weer herpakken en gaven een vervolg aan de eerdere doelpuntenreeks door in vijf minuten weer vier keer te scoren. Swift scoorde in de laatste minuten ook nog een keer. Dat resulteerde in een 5-10 ruststand.

In de tweede helft was het voor de bezoekers belangrijk om de huidige stand uit te breiden en om Swift geen kans te geven op een spannende wedstrijd. Deze boodschap was duidelijk want binnen een kwartier werd de voorsprong uitgebouwd naar 9-17 waardoor de wedstrijd met nog een kwartier te spelen was gespeeld. Swift had geen antwoord op de verdedigende druk en de rebounds van MIA, en draaide daardoor veel één-schot-aanvallen. MIA had daarentegen wel een antwoord voor de verdedigende tactiek van Swift en daardoor kon het deze wedstrijd uiteindelijk gemakkelijk naar zich toe trekken. De eindstand in Amsterdam werd met een laatste goal van Swift op 12-20 gezet waardoor MIA nog volledig meedoet in de promotiestrijd naar de Hoofdklasse. Wil MIA dat een vervolg geven, dan moet het volgende week ook weer winnen op bezoek bij NOVA uit Bilthoven.