• MIA wint ook laatste wedstrijd tegen kampioen Synergo

  18 jun 2023
 • Zaterdag was het tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen. En niet zomaar één: de nummer 2 tegen de nummer 1. Oftewel MIA tegen Synergo!

  Vooraf pakte MIA 2 hele belangrijke punten waardoor promotie naar de eerste klasse was behaald! Erg knap hoe ze na een moeilijke eerste veldhelft dit toch nog wisten om te draaien tot promotie!!
  Toen was het de beurt aan het vlaggenschip van MIA. Waar ook voor de coaches Ale en René de laatste wedstrijd was als coach van MIA 1 en 2. Voor Cedric was dit ook de laatste wedstrijd bij MIA, hij maakt de stap naar Hoofdklasser SDO.

  De wedstrijd kwam, mede door het weer, stroef op gang. De aanvallen van beide teams werden redelijk tot goed neergezet alleen het afronden liet nog afweten. Pas nog 4 minuten was het Bram die de openingstreffer van de wedstrijd maakte. Hierna werden de goals tot 4-4 om en om gescoord. Vanaf dit punt kreeg MIA steeds meer grip om de wedstrijd en was het ook de betere ploeg. MIA pakte de voorsprong en hield die vast tot aan de rust (9-6).

  MIA had ook in deze 2e helft over het algemeen de controle over de wedstrijd. Synergo deed er alles aan om bij te blijven of soms in te lopen. Het was dus voor MIA van belang dat er gescoord bleef worden. De dames van MIA waren weer lekker op dreef met de Braziliaantjes waar weer een paar keer uit werd gescoord of veel dreiging vanaf kwam.

  Synergo dat er alles aan deed om terug te komen, kwam eigenlijk nooit dichterbij dan 2 goals. Dit was echt de verdienste van MIA die over veel schijven deze wedstrijd wist te scoren. Alle 8 de basisspelers wisten de korf te vinden. Uiteindelijk speelde MIA het goed uit en werd de stand 21-18 in het voordeel van MIA.
  De promotie naar de Hoofdklasse was al een feit, maar met een overwinning op zak voelt dit nog lekkerder en gaan we met een goed gevoel de zomer in.

  (foto Gertrude de Vries)