• MIA wint de beladen 033 derby

  15 jan 2023
 • Afgelopen zaterdag stond de 033 derby tegen Antilopen op het bord. Waar voorheen Antilopen de hoger spelende club was en MIA hooguit de underdog in oefenwedstrijden, de laatste jaren bivakkeren de beide ploegen in dezelfde klasse en zijn ze steeds meer aan elkaar gewaagd. Nu de zaalcompetitie tot halverwege is gevorderd, stonden beide teams met evenveel verlies- als winstpunten opnieuw dicht bij elkaar; Antilopen met een beter doelsaldo op de vierde plek, MIA op de vijfde. Het zou dus een beslissende ontmoeting worden, een zogenaamde 4-puntenwedstrijd.

  De spanning in het veld was continue voelbaar. Antilopen werd door een geweldig enthousiaste aanhang luidruchtig aangemoedigd, maar ook het talrijke supporterspubliek van MIA liet zich niet onberoerd. Heel moeizaam kwamen beide ploegen tot scoren en was het spel aan beide kanten vaak slordig en gehaast. Alles werd op hoog tempo gespeeld en tempowisselingen waren een uitzondering. Zo kwam het dat de stand na twintig minuten slechts 4-3 was, in het voordeel van MIA. Hierna namen de door Nedasco gesponsorde keistedelingen het heft meer en meer in handen en werd de voorsprong alsmaar uitgebouwd. Hoewel MIA de rust in ging met een voorsprong (10-6), waren de Amersfoortse toeschouwers er niet gerust op dat MIA de overhand kon behouden.

  Maar in het eerste deel van de tweede helft bleek niets minder waar. MIA bleek langere aanvallen te kunnen spelen, zette de rebound beter neer en de zuiverheid van de schoten nam toe. Op een gegeven moment stond het door Ale Meijer gecoachte team zelfs met negen punten voor. Waar Antilopen op dat punt werd afgetroeft, grepen de Leusdenaren naar een andere troef: het spel werd steeds fysieker en menig duel werd harder van aard. MIA wist zich daarin wel te handhaven en liet zich niet uit de tent lokken. Effect had het echter wel. MIA werd steeds slordiger in de aanval en de ene na de andere aanval stokte al na het eerste schot binnen 10 seconden. Antilopen daarentegen had het geluk dat in die periode hun schotpercentage de 75% naderde. En zo kwam de spanning langzaam maar zeker weer terug in de wedstrijd. Met nog zeven minuten te spelen was het verschil nog maar zeven doelpunten; met nog vijf minuten op de klok van zuivere speeltijd was het verschil nog maar vijf. Antilopen bleef stug volhouden, maar het ontbrak hun in die periode aan afmakers. Ze kwamen uiteindelijk nog wel terug tot vier doelpunten, maar MIA hield met 24-20 wel de winst en daarmee de twee punten in Amersfoort. MIA klimt in deze poule hiermee naar de derde plaats, terwijl Antilopen nu is afgezakt naar de zesde plaats.

  Ook S2 van MIA behaalde 2 punten door Antilopen 2 in een zinderende wedstrijd met 16-15 te verslaan. Zo bleven de 4 punten dit weekend in Amersfoort.

  Wij willen graag onze supporters bedanken voor de grote opkomst en de steun! We zien jullie graag volgende week weer terug in de zaal. Dan speelt de selectie tegen Noviomagum, dat nu op de tweede plaats staat. Is MIA S1 dan opnieuw tot een stunt in staat? Tot dan!