• MIA verliest dure punten

21 mei 2023
  • Het eerste team van ckv MIA heeft afgelopen zaterdag in de wedstrijd met concurrent ZKV onnodig puntenverlies geleden in de strijd om promotie naar de Hoofdklasse. In een wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, bleek na 60 minuten dat MIA haar meerdere moest erkennen in de ploeg uit Zaandam. Het was ZKV dat in het heetst van de strijd beter met de druk kon omgaan en scherper in de afronding was.

De wedstrijd startte meteen al scherp. Beide ploegen wisten in hun eerste aanval de korf te vinden, waarna de ploegen tot de 6-6 gelijk op bleven gaan. Er volgde een fase waarin MIA veel balverlies leed door de druk die ZKV verdedigend gaf. ZKV bleef stug doorspelen en wist te profiteren van twaalf doelpuntloze minuten van MIA door vier keer te scoren (6-10). MIA wist de opgelopen schade nog voor rust iets te repareren door het gat te verkleinen naar twee.

Na rust bleef dezelfde spanning in de wedstrijd voelbaar. Twee ploegen die om en om scoorden. Tot het moment dat ZKV weer een gat van vier doelpunten wist te bevechten (10-14). Tijd voor MIA voor inhaalslag. Tot tweemaal toe lukte het de ploeg uit Amersfoort om het verschil tot één punt te dichten. Net wanneer de ploeg uit Amersfoort hoop kreeg op de gelijkmaker wist ZKV de daaropvolgende aanval het verschil weer te vergroten. In de minuten die hierop volgden bleek het voor MIA te lastig om verdedigende rebounds te pakken met als gevolg dat ZKV veel kansen kreeg. In die aanvallen werd slim en geduldig gezocht naar de juiste kansen waardoor ZKV opnieuw een verschil van vier doelpunten op het scorebord zette. Met een paar wissels probeerde coach Ale Meijer het tij te keren, net zoals in de vorige twee wedstrijden, toen de invallers MIA naar de zege konden schieten. Een aantal opgelegde kansen werd gecreëerd, echter niet verzilverd. Met de eindstand van 16-20 werd de onderlinge strijd tussen beide ploegen in het voordeel van ZKV beslecht.

Voor de door Nedasco gesponsorde ploeg uit Amersfoort breken er spannende weken aan. Weken waarin, ondanks het verlies van afgelopen zaterdag, promotie naar de Hoofdklasse nog steeds mogelijk is. Winst in de eerstvolgende wedstrijd tegen Swift zal noodzakelijk zijn.