• MIA stelt ook voor S2 ervaren trainer aan

    11 jan 2023
  • Met de aanstelling van Marike van Triest als trainer van MIA S2 is de technische staf voor volgend seizoen rond. Marike is haar hele leven een betrokken korfballer, lange tijd als speler en jeugdtrainer bij Regio’72. Een knieblessure dwong haar te stoppen als speler, waarna zij zich volledig toelegde op het geven van trainingen en coachen van jeugdteams. Dat doet ze met veel enthousiasme en kennis al ruim 35 jaar! Ze is in het bezit van het KT3-diploma. Na haar trainerscarrière bij Regio’72 begon ze 5 jaar geleden als trainer van de B1 bij KVZ. Na dat eerste jaar werd ze gevraagd om naast Erik Wolsink als trainer van S2 van KVZ te gaan functioneren. Dit goed op elkaar ingespeelde trainersduo gaat het komende seizoen hun ervaring inzetten om de selectie van ckv MIA nóg aantrekkelijker en beter te laten spelen.

    Coen Wilders, bestuurslid Senioren Korfbalzaken zegt hierover: “We zijn erg blij met de komst van Marike. Een trainer van buiten voor een S2 is vaak moeilijk te vinden, maar na een intensieve zoektocht bij (ex)MIAnezen, moesten we verder zoeken. Na de aanstelling van Erik Wolsink kwam het bericht dat de trainer van KVZ S2 wel met onze STC wilde praten. Dat bleek over en weer te klikken, ook met de teamleden van S2. Toen waren we er snel uit!”

    Uiteraard was men benieuwd naar haar visie op korfbal. Marike is daar heel duidelijk over: “In mijn ogen begeleiden trainers het team en de spelers/speelsters. Als ik kijk naar het niveau van selectie zie ik dat de kwaliteit er is, maar zal er door ieder individu gewerkt moeten worden aan de bewustwording van zichzelf en anderen. Dat is volgens mij de basis om met de huidige kwaliteiten méér te kunnen doen.”

    Over de huidige samenwerking bij KVZ met Erik zegt ze het volgende: ‘Dit is het vierde jaar dat ik met Erik samenwerk. En dat gaat erg goed. We hebben dezelfde ideeën over de manier waarop gekorfbald zou moeten worden, en houden elkaar scherp. We vinden alle twee dat de selectie één team is, waarbij iedereen zijn/haar waarde heeft. Er wordt dan ook zo veel mogelijk samen op getrokken. Verder willen we niet dat de selectie een eilandje is binnen een club, wat je toch nog wel vaak ziet. Gelukkig is dat bij MIA nu ook al niet het geval en doet de selectie veel met en voor de club. Daar willen we heel graag mee door blijven gaan.”