• MIA sleept met zwaarbevochten zege promotie naar de Hoofdklasse binnen

  11 jun 2023
 • 10 juni reisden de korfballers van MIA af naar het nabijgelegen Bilthoven, waar NOVA zijn wedstrijden speelt en waar men ook enkele oud-leden van de MIA-selectie trof.

  Op deze on-Nederlands warme dag, konden de spelers van het vlaggenschip van MIA eerst nog vanuit de schaduw genieten van een sterk uitgespeelde wedstrijd van het reserveteam. Daar werd na een achterstand goed doorgevochten om uiteindelijk twee belangrijke punten te pakken in de strijd om promotie naar de reserve eerste klasse.

  Vervolgens was het de beurt aan MIA 1. Waar de voorgaande wedstrijd MIA 1 – NOVA 1 bij vlagen nog best moeizaam liep (vooral voor één van de twee vakken van de Amersfoorters) bleek dit eigenlijk niet uit de uitslag destijds (25-13) en de huidige stand op de ranglijst; waar MIA de tweede plaats bezet, is NOVA op de laatste 8e plaats terug te vinden. Voor MIA was het belangrijk deze wedstrijd de winst te pakken, bij een gunstig resultaat van de wedstrijd elders tussen de nummers 1 en 3 van de poule, kon de promotie naar de Hoofdklasse al veiliggesteld worden.

  Dankzij teammanager Jiska de Graaf hadden de keistedelingen er zoveel mogelijk aan gedaan om goed voorbereid te zijn op de verzengende hitte van deze zaterdag. Desondanks werd er vooral aan de andere kant door de thuisploeg vrij scherp gestart; NOVA kwam in minder dan twee minuten 2-0 voor. Daarna leek MIA wakker geworden: toen de wedstrijd drie minuten oud was, was de stand alweer gelijk getrokken. Daarna bleef het met de scores stuivertje wisselen tot aan de rust, eigenlijk bleek dit een voorbode voor de gehele wedstrijd. Waar het niveau en het tempo van de wedstrijd misschien niet altijd om over naar huis te schrijven waren, maakte de spanning hopelijk veel goed voor het publiek.

  Vanaf nagenoeg de start van de wedstrijd was NOVA toegewijd aan het achterverdedigen. Samen met de warmte zorgde dit vaak voor minder tempo in de aanvallen van MIA 1. Na de eerste tien minuten werd er dan ook nauwelijks nog gescoord in de eerste helft. Het trage scoreverloop zette zich voort in de tweede helft. De door Nedasco gesponsorde formatie verdedigde degelijk, maar in de eigen aanval wilde de bal ook nauwelijks door het gele mandje vallen.

  Daardoor kwamen de MIAnezen zelfs een tijd op achterstand te staan in de tweede helft. Gelukkig zorgde meer gedisciplineerde aanvallen en een zeer sterke Cédric Westerhoff er in de slotfase voor dat deze toch weer in een voorsprong omgebogen kon worden. De scheidsrechter kon uiteindelijk affluiten bij de magere stand van 9-11. Toen bleek dat kampioen Synergo van nummer 3 ZKV gewonnen had kon het feestje losbarsten en hier en daar een flesje bubbels geleegd worden.

  Veel dank aan de meegereisde supporters! We kijken uit naar weer een zomerse zaterdag volgende week, waarop we het seizoen hopelijk met zijn allen goed kunnen afsluiten! Vooral door MIA 2 moeten nog punten gepakt worden in de strijd om promotie!