Schoolkorfbaltoernooi - ckv MIA Amersfoort

Schoolkorfbaltoernooi

Ieder jaar in september organiseert ckv MIA in samenwerking met de SRO een schoolkorfbaltoernooi voor basisscholen in Amersfoort. Dit toernooi wordt in drie poules gespeeld, namelijk een poule met de groepen 7/8, een poule met de groepen 5/6 en één met de groepen 3/4. Vaak is het toernooi over twee dagen verspreid, zodat alle spelers lekker veel speeltijd hebben en zo min mogelijk wachttijd.

Aanmelden

Aanmelden voor dit gezellige en sportieve toernooi? Dat kan via de SRO. Omdat ons toernooi vlak na de zomervakantie plaatsvindt, streven we er naar dat de inschrijvingen voor het toernooi vanaf april/mei open staat. Wanneer de inschrijving open staat, delen wij dit altijd via de mail met scholen die eerder deelgenomen hebben. Heeft u na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen? Stuur gerust een mailtje naar schoolkorfbalmia@hotmail.com.

Algemeen reglement schoolkorfaltoernooi

Wij hanteren een aantal bijna vanzelf sprekende regels. We verwachten van zowel onze deelnemende scholen als supporters dat deze regels worden nageleefd. Spreek elkaar hier ook gerust op aan, zodat we met zijn allen kunnen genieten van een gezellig en sportief toernooi met een fijne sfeer!

 1. Ckv MIA is een rookvrije sportvereniging, dit houdt in dat roken enkel is toegestaan buiten het hek van de vereniging.
 2. In de kantine kunt u pinnen, dat verkiezen wij boven contant geld. Dus mocht u in de gelegenheid zijn: pinnen, ja graag!
 3. Laten we het terrein gezamenlijk netjes houden. Rondom de kantine staan meerder containers, gelieve uw afval daar in te gooien!
 4. Gelieve uw glazen of glazen flesjes terug te brengen naar de bar, dat scheelt onze vrijwilligers heel veel opruim werk. Bij voorbaat dank!
 5. De gezellig- en sportiviteit staat bij het schoolkorfbaltoernooi op de eerste plaats, hou dat in gedachten en maak er met z’n allen een gezellig en sportief toernooi van!

Wedstrijdregels

Dit toernooi speelt elke leeftijdscategorie in viertallen, in één vak. Daarvoor gelden de volgende wedstrijdregels:

 1. Er wordt gespeeld in één vak met twee korven
 2. Per team spelen er (voor zover mogelijk) twee jongens en twee meisjes
 3. Het maximaal aantal toegestane wissels per wedstrijd staat op drie. Gewisselde spelers mogen niet meer worden opgesteld in dezelfde wedstrijd.
 4. Meisjes verdedigen meisjes en jongens verdedigen jongens.
 5. Normaal gesproken spelen er per wedstrijd twee meisjes en twee jongens in een team. Heeft u een andere samenstelling dan moet er vooraf bepaald worden wie er als jongen en wie er als meisje speelt. Als dit bij uw team het geval is, is het handig iets van hesjes of lintjes te gebruiken, om duidelijk te maken wie als jongen of meisje speelt.
 6. In de categorie groep 3/4  is het toegestaan om verdedigd te schieten, dit zal niet worden afgekeurd. In de categorieën 5/6 en 7/8 zal verdedigd schieten wel worden afgekeurd!
 7. Ieder team verdedigt zijn korf en gaat aanvallen op de korf van de tegenstander, er is géén middenlijn.
 8. De wedstrijdduur is 8 minuten zónder te wisselen van korf. Je valt dus 8 minuten lang op dezelfde korf aan.

Wedstrijdreglement algemeen

 1. De wedstrijden worden gespeeld volgens de officiële spelregels van de korfbalbond.
 2. Van iedereen wordt verwacht dat hij/zij de instructies en aanwijzingen van de toernooileiding opvolgt.
 3. Gelieve 30 minuten, maar uiterlijk 15 minuten, voor aanvang van het toernooi melden bij de wedstrijdtafel.
 4. Begin en eindtijd van de wedstrijden worden door de scheidsrechter aangegeven.
 5. Als er een gelijke eindstand is van de wedstrijd, worden de punten verdeeld. Beiden teams verdienen dan dus 1 punt.
 6. De ploeg die het eerst wordt genoemd in het wedstrijdprogramma mag de bal uitnemen en is de ‘thuisploeg’.
 7. De scheidsrechter bepaalt welk team op welke korf aanvalt.
 8. In gevallen waar het regelement niet in voorziet, beslist de wedstrijdleiding.

Finale ronde

 1. Bij een gelijkstand in wedstrijdpunten, wordt er gekeken naar het doelsaldo en op die manier bepaald welk team de finale mag spelen.
 2. Wanneer er in de finaleronde een gelijkstand is, wordt door middel van strafworpen bepaald wie de winnaar wordt. Er wordt door de teams om en om een strafworp genomen, indien na 12 strafworpen de stand gelijk is, wordt er doorgegaan totdat er een verschil is ontstaan in de uitslag.


 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!